Deset godina podrške civilnom društvu u Srbiji


Deset godina podrške civilnom društvu u Srbiji
Trajanje: November 10, 2016 -
Tematske oblasti: Participativno Upravljanje 

Kroz više od 10 godina rada na programima podrške civilnom društvu, REC je finansijski podržao veliki broj organizacija civilnog društva. Samo u proteklih pet godina, osamdeset i dve (82) organizacije civilnog društva imale su priliku da realizuju svoje projekte uz podršku Regionalnog centra za životnu sredinu za Centralnu i Istočnu Evropu (REC).

REC nastavlja da radi na jačanju kapaciteta i boljem (re)pozicioniranju organizacija civilnog društva kroz “Program podrške civilnom društvu u Srbiji u oblasti životne sredine (CSOnnect)”. Kroz obe komponente programa, institucionalnu (finansijsku) podršku i “Help Desk” REC će takođe nastaviti uspostavljanje kanala komunikacije između OCD-a i relevantnih institucija kada je životna sredina u pitanju, ali i međunarodnih partnera i evropskih mreža organizacija civilnog društva. Spisak podržanih organizacija civilnog društva u okviru prvog poziva "CSOnnect programa" možete naći u tabelarnom prikazu. Detaljnije informacije o organizacijama - dobitnicama institucionalnih grantova pročitajte u sledećem dokumentu.

“Program podrške civilnom društvu u Srbiji u oblasti životne sredine (CSOnnect)” finansijski je podržan od Švedske agencije za međunarodnu razvojnu saradnju (Sida).

Izabrani primeri realizovanih projekata koji su finansijski podržani u okviru REC programa podrške civilnom društvu

 • Podržan projekat: Zvuk ptica 2014/2015
  Projekat realizovali: Udruženje građana „Artrust”, Udruženje ljubitelja prirode „Riparia“ i Udruženje građana-kooperativa „AŠC“

 • Podržan projekat: Inkluzivni monitoring u zaštićenim prirodnim područjima

  Projekat realizovali: MRI Logosfera, Bajina Bašta i Odred izviđača Bajina Bašta

 • Podržan projekat: INTEGRALNO - Integralni pristup u zaštiti životne sredine
  kroz zagovaranje i implementaciju održive poljoprivrede

  Projekat realizovali: Asocijacija za razvoj Ibarske doline - IDA Kraljevo i 5 partnerskih organzacija

 • Podržan projekat: Zainteresovani za održivost zaštićenih područja (3ZA)
  Projekat realizovali: Mladi istraživači Srbije, Eko centar i Centar za inovativne aktivnosti – CINA

  ...

Više o izabranim programima podrške civilnom društvu:


Izabrane publikacije iz tematske oblasti podrške civilnom društvu:

Za spisak od osamdeset i dve (82) organizacije civilnog društva imale su priliku da realizuju svoje projekte uz podršku Regionalnog centra za životnu sredinu za Centralnu i Istočnu Evropu (REC) samo u proteklih pet godina kliknite ovde.