Vesti


March 4, 2017

Prva nacionalna konferencija „Zaštita životne sredine i žene u Srbiji“, čiji je cilj da podigne svest javnosti o bezbednosti, uticaju na zdravlje i značaju rodne ravnopravnosti u oblasti zaštite životne sredine, održana je 3. marta u Beogradu u organizaciji Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine Republike Srbije, Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP), Regionalnog centra za životnu sredinu za Centralnu i Istočnu Evropu (REC) i uz finansijsku podršku ambasade Kraljevine Švedske. 

 

February 24, 2017

U prostorijama Uprave grada Čačka održana je 21. februara 2017. godine druga u nizu radionica koje se sprovode u okviru projekta "Praćenje tokova otpada u Republici Srbiji". Skup je organizovala Agencija za zaštitu životne sredine Republike Srbije u saradnji sa Regionalnim centrom za životnu sredinu Centralne i Istočne Evrope - kancelarija u Srbiji (REC) i Upravom grada Čačka. Ovom skupu prisustvovalo je preko četrdeset predstavnika preduzeća - operatera za upravlјanje otpadom, kao i predstavnici lokalnih samouprava i komunalnih preduzeća iz Zapadne Srbije.

 

February 21, 2017

U toku je Master kurs, koji se održava od 20. do 24. februara, na Zlatiboru, u Hotelu Olimp, u organizaciji Regionalnog centra za životnu sredinu za Centralnu i Istočnu Evropu (REC) a u okviru CSOnnect programa, finansiranog od strane Švedske agencije za međunarodnu razvojnu pomoć (SIDA). Master kurs je otvoren uvodnim izlaganjem izvršnog direktora REC-a, gospodina Mihaila Dimovskog, koji je u svom obraćanju predstavnicima organizacija - dobitnicama grantova u okviru programa CSOnnect, naglasio da je REC upoznat sa složenim sistemom i aktuelnim problemima u životnoj sredini, koji zahtevaju sprovođenje velikih promena i tehničku spremnost svih aktera u procesu. 

January 26, 2017

Regionalni centar za životnu sredinu za Centralnu i Istočnu Evropu (REC) raspisuje konkurs za poziciju novog direktora REC kancelarije u Srbiji. 

Klinkite na sliku za ceo tekst oglasa na engleskom jeziku. 

December 28, 2016

U Privrednoj komori Beograda, 22. decembra 2016. godine, održana je prva u nizu planiranih radionica koje se sprovode u okviru projekta "Praćenje tokova otpada u Republici Srbiji". Skup je organizovala Agencija za zaštitu životne sredine Republike Srbije u saradnji sa Regionalnim centrom za životnu sredinu Centralne i istočne Evrope - kancelarija u Srbiji (REC) i Privrednom komorom Beograda. Ovom skupu prisustvovalo je preko devedeset predstavnika preduzeća - operatera za upravljanje otpadom iz Beograda i okoline.

 

December 10, 2016

U okviru projekta SEEDLING „U susret novom milenijumu: Predstavljanje UN ciljeva za održivi razvoj u školama u Jugoistočnoj Evropi“, u Beogradu je 07. decembra 2016. godine, održan prvi sastanak Upravnog odbora projekta, nakon kojeg je usledila i prva Regionalna konferencija projekta 08. i 09. decembra 2016. godine. 

 

December 2, 2016

Regionalni centar za životnu sredinu za Centralnu i Istočnu Evropu (REC) objavio je danas da je gospodin Mihail Dimovski (iz Bivše Jugoslovenske Republike Makedonije), novi Izvršni direktor, čiji angažman počinje 1. februara 2017. godine.

 

November 18, 2016

Kancelarija u Srbiji Regionalnog centra za životnu sredinu za Centralnu i Istočnu Evropu (REC) i "Program podrške civilnom društvu u Srbiji u oblasti životne sredine (CSOnnect)" započeli su ove nedelje sa radom na proceni organizacionog razvoja organizacija civilnog društva. 

 

November 10, 2016

Kroz više od 10 godina rada na programima podrške civilnom društvu, REC je finansijski podržao veliki broj organizacija civilnog društva. 

November 8, 2016

Regionalni centar za životnu sredinu za Centralnu i Istočnu Evropu (REC), Kancelarija u Srbiji, objavljuje poziv za dostavljanje ponuda za nabavku usluge finansijske revizije projekta „Program podrške organizacijama civilnog društva u oblasti životne sredine u Srbiji (CSOnnect)”.


 

Strana 1 od 4  > >>