Dodeljeni grantovi organizacijama civilnog društva u okviru programa SEEDLING

januar 12, 2018

(S desna na levo) Gospođa Ruža Radović, direktorka REC kancelarije u Srbiji, gospodin Siniša Mitrović, direktor Centra za cirkularnu ekonomiju Privredne komore Srbije, gospodin Đura Prtljaga iz Kabineta Ministra bez portfelja zaduženog za demografiju i populacionu politiku, gospođa Marijana Pavlović, predsednica UO Globalnog dogovora u Srbiji ispred kompanije KPMGDOKUMENTA

U Beogradu je 12. januara 2018. godine u prostorijama Privredne komore Srbije dodeljeno sedam (7) grantova organizacijama civilnog društva u okviru Programa za dodelu malih grantova SEEDLING projekta « Predstavljanje UN ciljeva za održivi razvoj u školama u Jugoistočnoj Evropi)», koji realizuje Regionalni centar za životnu sredinu za Centralnu i Istočnu Evropu, uz finansijsku podršku Austrijske razvojne agencije (ADA).

Na svečanoj dodeli ugovora organizacijama koje su dobile grantove prisutne zvanice pozdravio je gospodin Đura Prtljaga iz Kabineta Ministra bez portfelja zaduženog za demografiju i populacionu politiku i upoznao učesnike skupa sa radom Međuresorne radne grupe za sprovođenje Agende UN o održivom razvoju do 2030. godine (Agenda 2030) i istakao važnost promovisanja Ciljeva održivog razvoja među mladima. Ispred Regionalnog centra za životnu sredinu za Centralnu i Istočnu Evropu - gospođa Ruža Radović, direktorka REC kancelarije u Srbiji, se obratila učesnicima i naglasila značaj SEEDLING projekta kao jednog od prvih koji se bavi Ciljevima održivog razvoja i Agendom 2030 Ujedinjenih Nacija u Srbiji. Gospođa Marijana Pavlović, predsednica UO Globalnog dogovora u Srbiji, je predstavila ekonomsku perspektivu Ciljeva održivog razvoja i istakla da će se u budućnosti i izvesna ekološka i socijalna pitanja sve više smatrati finansijskim pitanjima.  Gospodin Siniša Mitrović, direktor Centra za cirkularnu ekonomiju i predsedavajući Radne grupe za promociju Ciljeva održivog razvoja je kao domaćin skupa ispred Privredne komore Srbije istakao ulogu tog tela u povezivanju svih aktera od značaja u dijalogu i napredovanju ka ostvarivanju Ciljeva održivog razvoja.

U nastavku je gospođa Radović svečano uručila ugovore o dodeli granta, predstavnicima organizacija dobitnica, i to: „Udruženju građana Geografsko ekološko društvo“ iz Čačka; „Centru za ekološko obrazovanje i održivi razvoj“ iz Kragujevca; „Centru za razvoj fotografije“, „Centru za omladinu - Tvoja Srbija“ i „Udruženju škola za opstanak“ iz Beograda, „Kucurskom udruženju mladih – K.U.M“ iz Kucure i „Društvu  Stara Planina“ iz Pirota.

Nakon pozdravnih poruka i svečanog uručenja svaka od organizacija dobitnica granta je imala priliku da predstavi svoju organizaciju i predlog projekta ali i da sazna više o obavezama i pravilima izveštavanja Regionalnog centra za životnu sredinu od menadžera projekta za Srbiju gospođe Jelene Tripković i gospodina Tihomira Rekića, finansijskog konsultanta.

 

: 2,870 views