Regionalni centar za životnu sredinu donirao nameštaj školi „Dragan Kovačević”

avgust 31, 2018

Kancelarijske i konferencijske stolove, stolice, ormare i drugi polovni nameštaj danas je Regionalni centar za životnu sredinu za Centralnu i Istočnu Europu (REC), Kancelarija u Srbiji, donirao Osnovnoj školi za zaštitu vida „Dragan Kovačević” u Beogradu.

Ovo je druga godina zaredom da Regionalni centar svoj upotrebljiv nameštaj, koji nije neophodan u radu kancelarije, donira ovoj školi za specijalno obrazovanje dece, čime dodatno iskazuje svoju brigu o zajednici i posvećenost principima društveno odgovornog poslovanja.

Poželevši učenicima ove škole srećan početak nove školske godine, direktor Regionalnog centra za životnu sredinu u Srbiji, gospodin Dejan Komatina, naglasio je da je ovaj vid pomoći najmanji mogući doprinos koji organizacije i privatni sektor mogu da pruže kako bi se deca u boljim uslovima svakodnevno družila i sticala nova znanja.

Ova škola je osnovana 1972. godine kao škola za slabovidu decu, a potom su nju počela da pohađaju i deca sa smetnjama u razvoju. Danas školu „Dragan Kovačević” pohađa više od 150 učenika.

: 2,235 views