Vesti


Nagradni konkurs za novinare

June 16, 2015

Regionalni centar za životnu sredinu za Centralnu i Istočnu Evropu (REC), Kancelarija u Srbiji, sa zadovoljstvom objavljuje konkurs za dodelu nagrada novinarima i urednicima za medijske radove u oblasti zaštite životne sredine i održivog razvoja.

Ova nagrada se dodeljuje kao podsticaj medijima, ali i aktivistima građanskog novinarstva, koji prate oblast zaštie životne sredine i održivog razvoja, a posebno aktivnosti civilnog sektora u ovim oblastima. Nagrade se dodeljuju u 3 kategorije: profesionalno novinarstvo, građansko novinarstvo i nagrade za dugoročni doprinos popularizaciji zaštite životne sredine u javnosti.

Nagradni konkurs se realizuje u okviru Programa podrške civilnom društvu u oblasti životne sredine u Srbiji (SENSE) koji implementira Regionalni centar za životnu Sredinu,a finansira Švedska agencija za međunarodni razvoj i saradnju (Sida). Cilj ovog nagradnog konkursa je da dodatno podrži novinare, urednike i aktivne pojedince koji prate oblast životne sredine i aktivnosti civilnog sektora u Srbiji.

 

Rok za slanje radova je 31. jul 2015. godine. Konkursnu dokumentaciju možete preuzeti ispod.

 

SENSE Novinarske nagrade - 2015

 

SENSE Novinarske nagrade - PRIJAVA