Vesti


Danas počinje konferencija u okviru WATER SUM projekta u Sentandreji

April 26, 2016

Danas u Konferencijskom centru Regionalnog centra za životnu sredinu u Sentandreji počinje konferencija u okviru WATER SUM projekta pod nazivom "Voda, rast i stabilnost: prekogranična saradnja u oblasti voda za održivi rast i stabilnost u MENA regionu" ("Water, Growth and Stability: Transboundary Water Cooperation for Sustainable Growth and Stability in MENA").

Konferencija, koja se održava u Mađarskoj od 26-28. aprila, fokusiraće se na napore zemalja u MENA regionu (Bliski Istok i Severna Afrika) koji se odnose na sigurnost vode i načine njihovog uklapanja u Agendu za održivi razvoj do 2030. godine.

Među glavnim ciljevima konferencije je skretanje pažnje na bezbednosne izazove kada je sigurnost vode u pitanju a koji utiču na održivost, razvoj i dobrobit ljudi, okupljanjem zainteresovanih strana iz MENA regiona i drugih zemalja kako bi razgovarali o upravljanju vodom i bezbednosti na nacionalnom i lokalnom nivou.

Ukoliko ste zainteresovani molimo Vas da pratite Konferenciju na našem zvaničnom YouTube kanalu: https://www.youtube.com/user/RECstream/live

Pratite WATER SUM projekat i na socijalnim mrežama: