Vesti


U Beogradu održan sastanak Upravnog odbora i Regionalna Konferencija u okviru SEEDLING projekta

December 10, 2016

U okviru projekta SEEDLING „U susret novom milenijumu: Predstavljanje UN ciljeva za održivi razvoj u školama u Jugoistočnoj Evropi“, u Beogradu je 07. decembra 2016. godine, održan prvi sastanak Upravnog odbora projekta, nakon kojeg je usledila i prva Regionalna konferencija projekta 08. i 09. decembra 2016. godine. 

Tokom sastanka Upravnog odbora, Focal Point-i iz ministarstava obrazovanja svih zemalja-korisnica projekta izrazili su snažnu podršku i zadovoljstvo rezultatima projekta postignutim do sada. Svi su istakli vrednost projekta u dostizanju obrazovnih reformi koje su u toku u zemljama korisnicama projekta, te da s nestrpljenjem očekuju novi ESD alat za srednjoškolsko obrazovanje, koji će biti razvijen u okviru projekta.

Prva Regionalna konferencija okupila je više od 50 stručnjaka, nastavnika i učitelja za otvoreni dijalog o razvoju obrazovanja za održivi razvoj i sprovodjenje održivih razvojnih ciljeva UN-a (SDGs).

Specifični ciljevi konferencije bili su:

  • jačati kapacitete učesnika konferencije o “Održivim razvojnim ciljevima (SDGs), procesima i međusobnoj povezanosti ciljeva i pojedinačnih uloga u okviru procesa 'Transformisati naš svet”,
  • predstaviti najnovije obrazovne reforme u svakoj zemlji,
  • olakšati umrežavanje učesnika i razmenu iskustava u cilju buduće saradnje,
  • inicirati i izazvati kritičnu raspravu o Alatu koji se razvija,
  • promovisati obrazovanje za održivi razvoj.

SEEDLING projekat implementira Regionalni centar za zaštitu životne sredine  za Centralnu i Istočnu Evropu (REC) uz finansijsku podršku Austrijske agencije za razvoj i saradnju (ADA). 

Posetite zvanični sajt SEEDLING projekta.