Vesti


Dodela novinarskih nagrada

March 22, 2014

Stručni žiri koji su činili prof.dr Miroljub Radojković, prof. dr Zoran Jevtović i doc. dr Boban Tomić jednoglasno su odlučili da se prva nagrada dodeli Vojvođanskoj zelenoj inicijativi za realizaciju televizijske emisije Zelena eko patrola. Druga nagrada dodeljena je organizaciji Ekos iz Šapca, za realizaciju televizijske emisije Ekos na delu, dok je treća nagrada dodeljena redakciji ekološke strane dnevnih novina Dnevnik iz Novog Sada. Uz priznanje, svim dobitnicima sledi i novčana nagrada u visini od 5 000 evra.

 

Ova nagrada se dodeljuje kao podsticaj medijima koji prate oblast zaštite životne sredine i održivog razvoja, a posebno aktivnosti civilnog sektora u ovim oblastima. Cilj ovog nagradnog konkursa je da dodatno podrži novinare i urednike koji prate oblast životne sredine i aktivnosti civilnog sektora u Srbiji.

 

Svečana dodela priznanja održana je 3.aprila u hotelu Omorika na Tari u sklopu regionalne konferencije: Civilno društvo u Jugoistočnoj Evropi u oblasti zaštite životne sredine.